Hjem / Produkter / Cykler- Udstyr / Største El-cykel udvalg i Odsherred

El-cykler

5 gode råd inden du kaster dig ud i et el-cykel køb.

1. Prøv El-cyklen – grundigt

Som altid, når du køber cykel, bør du tage en prøvetur først. Prøv forskellige modeller med forskellige motor- og batteriplaceringer.

Papir er taknemmeligt, så du skal udfordre cyklens lovede egenskaber lidt:

Kom op max-hastigheden, hvor motoren slår fra – hvis cyklen nu føles alt for tung at træde, skal du vælge en anden.

Vær også sikker på, at cyklen er til at køre på, når batteriet løber tør for strøm, eller når du slukker for elektronikken.

2. Kend dine behov

Vid, hvad du vil bruge el-cyklen til – og hvad du forventer af den. Så kan du lettere finde den helt rigtige model

Skal du køre meget langt? Skal cyklen lastes tungt? Skal der børn med på cyklen? Har du brug for lav indstigning? Skal du kunne løfte cyklen?

3. Motor og batteri

Motoren: Motorens effekt afgør, hvor meget hjælp elcyklen yder. Effekten måles i Watt (W). Højest tilladte motoreffekt er ifølge loven 250W, og det er ikke for meget, hvis det går op ad bakke i modvind. Så vælg en cykel med en 250W motor og en batterispænding på 36V (Volt).

Batteriet: Vælg et batteri af typen litium-ion (Li-ion) eller litium-polymer (LiPo). Det kan oplades hurtigt og tåler småopladninger.

Batterikapaciteten er afgørende for, hvor langt du kan køre på en opladning. Men mange andre faktorer spiller ind, fx terrænet og din egen indsats.

Batterikapaciteten angives i amperetimer (Ah) eller Watt-timer (Wh). Man kan omregne fra amperetimer til Watt-timer ved at gange med spændingen. For eksempel 36V * 10 Ah = 360 Wh.

Alle batterier taber kapacitet med tiden, og det gælder også elcyklens. Så køb hellere et lidt større batteri. Og vær opmærksom på, at batteriet skal behandles varsomt Det tåler ikke frost, må ikke køres helt tomt og må ikke oplades for længe.

4. Ekstraudstyr

Vurder, hvad du har brug for af ekstraudstyr. Lys er obligatorisk på de fleste el-cykler. Affjedring kan være en fordel for komforten, når du kører langt og hurtigt.

Ekstra bremser er et godt tilvalg, da cyklen er tung og derfor lidt mere krævende at standse. Hvis batteriet optager pladsen på bagagebæreren, har du måske brug for kurve eller cykeltasker.

5. Spørg til service

En el-cykel er en større investering. Så spørgsmål, før du køber – også til service og reparation.